la-Oradea.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii oradenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

Municipiul Oradea

Municipiul Oradea, reședința județului Bihor, este situat în nord-vestul României, la poalele de sud-vest ale Dealurilor Oradei, pe cursul inferior al râului Crișu Repede, care desparte orașul în două jumătăți aproape egale. Este situat la o altitudine de 126 m, într-o zonă de contact între relieful deluros și cel de câmpie panonică. Se află la doar 10 km de punctul de frontieră Borș, situat la granița de vest a României.

Municipiul Marghita

Marghita este un municipiu din județul Bihor, situat în zona de contact a Câmpiei Barcăului cu Dealurile Viișoarei, pe malul drept al râului Barcău, la 130 m altitudine și la 57 km NE de Oradea (reședință de județ).

Municipiul Beiuș

Municipiul Beiuș este situat în nord-vestul României, în depresiunea Beiușului, la 62 km SE de Oradea, municipiul reședință de județ. Se află la 191 m altitudine, la poalele Munților Apuseni și este parțial străbătut de râul Crișul Negru.

Municipiul Salonta

În partea sud-vestică a județului Bihor, în apropierea graniței României cu Ungaria (la 14 km) și la circa 40 km de Oradea, se află municipiul Salonta. Localitatea, poziționată în Câmpia Crișurilor, pe canalul Culișer, este, după Oradea, a doua, ca număr de locuitori din județ (număra, în la Recensământul din octombrie 2011, 17.735 locuitori).

Județul Bihor: Prezentare

Județul Bihor este localizat în partea nord-vestică a României, având ca vecini la est — județele Cluj, Alba, Sălaj, la nord — județul Satu Mare, la sud — județul Arad, iar la vest — Ungaria.

Primăria Oradea a lansat o aplicație pentru sesizări direct de pe smart-phone și tablete

Primăria Oradea a lansat vineri aplicația Oradea City Report, cu ajutorul căreia orădenii vor putea transmite primăriei, implicit serviciilor publice locale, sesizări direct de pe smart-phone-uri sau tablete. 

Proiect de patru milioane de euro la Oradea pentru încălzire cu apă geotermală

Primăria Oradea a câștigat o finanțare europeană în valoare de patru milioane de euro pentru implementarea unui sistem mixt care să folosească apa geotermală și agentul termic obișnuit. 

Întâlnire între prefectul de Bihor și ambasadorul Hyo-Sung Park, înainte de evenimentul "Seară coreeană"

Ambasadorul Republicii Coreea la București, Hyo-Sung Park, a fost primit joi de prefectul județului Bihor, Claudiu Adrian Pop, întâlnirea prefațând evenimentul "Seara coreeană" organizat în cursul serii de joi, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. 

Primăria Oradea solicită Ministerului Economiei preluarea activului CET II

Primăria Oradea solicită Ministerului Economiei să anuleze anunțul de vânzare a activului CET II, fostă termocentrală, și trecerea terenurilor și a haldelor cu cenușă și zgură, o adevărată "bombă ecologică", în proprietatea publică a autorității locale. 

Finanțare aprobată pentru reabilitarea termică a 44 de blocuri din Oradea

Un număr de 44 de blocuri din municipiul Oradea au în prezent aprobată finanțarea pentru reabilitarea termică cu fonduri europene, prin POR 2007-2013, la șase dintre acestea începând marți lucrările, care vor fi finalizate în iunie anul viitor. 

Tokes Laszlo a comemorat revoluția ungară din 1956 și revoluțiile anticomuniste din 1989

Eurodeputatul Tokes Laszlo i-a invitat duminică la Oradea pe primul președinte ungar de după 1989, Matyas Szuros, alături de Pozsgay Imre, fost ministru de stat, pentru a comemora revoluția ungară din 1956, dar și schimbările de regim din 1989.

Peștera Urșilor

„Cea mai frumoasă din toată țara” îi auzi spunând pe turiștii cunoscători în ale peșterilor, la ieșirea din Peștera Urșilor. Aceasta e și părerea unora dintre cei mai reputați speologi. Cum a început povestea Peșterii Urșilor aflăm din lucrarea publicată în anul 2014, sub egida Societății Române de Speologie, de Iosif Viehmann și Ovidiu Guja.

Oradea 1900, la Belle Epoque

O plimbare prin centrul istoric al Oradei ne obligă să ridicăm ochii spre ornamentația bogată a clădirilor de început de secol XX.

Lacul cu nuferi, alimentat artificial cu apă geotermală pentru supraviețuirea habitatului unic în Europa

Lacul 'Pețea' cu nuferi termali din comuna Sânmartin va fi alimentat cu apă geotermală în mod artificial dintr-un foraj apropiat, fiind sistată emiterea licențelor de explorare a zăcământului de apă geotermală în perimetrul Băile Felix/1 Mai, a anunțat, vineri Prefectura Bihor, într-un comunicat de presă.

Municipiul Oradea extinde parteneriatul cu orașul belgian Waregem

Municipalitatea orădeană și cea a orașului belgian Waregem vor extinde parteneriatul existent din 1998, în domeniile economic, social și cultural, semnând miercuri un protocol în acest sens. 

Au început lucrările de refacere, extindere și modernizare a infrastructurii din aeroportul orădean

Aeroportul internațional din Oradea va avea, în octombrie 2015, o nouă infrastructură aeroportuară - pistă de aterizare, platformă, căi de rulare, lucrările fiind demarate luni printr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 129,7 milioane de lei, prin POS Transport.

CSM îl suspendă din funcție pe șeful Parchetului Bihor, arestat pentru corupție

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât vineri suspendarea din funcție a lui Vasile Constantin Popa, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, după ce acesta a fost arestat preventiv, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, printre care șantaj, luare de mită, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri și favorizarea făptuitorului.

Șeful Parchetului din Bihor, acuzat de șantaj și luare de mită, a fost arestat

Vasile Constantin Popa, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, a fost arestat pentru 30 de zile în urma unei decizii luate de Curtea de Apel București, el fiind acuzat de șantaj, luare de mită, instigare la efectuarea unei prelevări atunci când prin aceasta se compromite o autopsie medico-legală, abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri și favorizarea făptuitorului.

Organizația PSD Bihor a primit nouă primari și 63 de consilieri locali

Președintele PSD Bihor, Ioan Mang, a declarat joi, într-o conferință de presă, că până în prezent 9 primari și 63 de consilieri locali au trecut în rândurile organizației sale. Liderul PSD Bihor a precizat că astfel social-democrații, cu 24 de primari, au trecut pe locul doi în județ, la egalitate cu UDMR și după PNL.

Fabrică de bani falși, descoperită la Oradea. Membri ai clanului mafiot Napoli, ridicați de DIICOT

Procurorii DIICOT au descoperit o fabrică de bani falși la Oradea, județul Bihor, și au ridicat mai multe persoane care ar face parte dintr-un clan mafiot din Napoli, fiind confiscați 13 milioane de euro în urma perchezițiilor care au avut loc în noaptea de joi spre vineri.

Fonduri importante atrase de municipalitatea orădeană prin proiecte transfrontaliere

Județul Bihor a atras aproape un sfert din fondurile transfrontaliere, adică o sumă de peste 50 de milioane de euro, a declarat, sâmbătă, la Oradea, Kalapati Magdolna, director al Secretariatului tehnic comun (STC), Programul de Cooperare Transfrontalieră.

Instituția Prefectului Bihor solicită clarificări privind paza materialelor de votare

Instituția Prefectului Bihor solicită Ministerului Afacerilor Interne clarificări privind asigurarea securității materialelor necesare procesului de votare. 

ME: Conflictul de muncă de la societatea Băița s-a încheiat; salariații reiau lucrul vineri dimineață

Conflictul spontan de muncă de la societatea Băița, din localitatea Ștei, s-a încheiat joi, în urma negocierilor purtate de reprezentanții Ministerului Economiei și prefectul județului Bihor, Claudiu Pop, cu reprezentanții angajaților companiei miniere, informează Ministerul Economiei.

Ministerul Economiei precizează că nu intenționează să închidă activitatea minieră de la societatea Băița S.A.

Ministerul Economiei nu intenționează să închidă activitatea minieră de la societatea Băița S.A, societate publică aflată în portofoliul instituției, iar schimbarea conducerii are ca obiectiv relansarea activității miniere, informează instituția într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Sindicaliști din șapte țări, la Manifestările Internaționale ale Silvicultorilor, la Oradea

Silvicultori din țară și din străinătate participă în perioada 4-7 septembrie, la Oradea, la Manifestările Internaționale ale Silvicultorilor, organizate de Confederația Sindicatelor Consilva și Consiliul Silvicultorilor Europeni, a declarat pentru AGERPRES ing. Liviu Judea, reprezentant al Direcției Silvice Bihor.

Rezervația "Pârâul Pețea" cu lacul cu nuferi termali, unică în Europa, în risc maxim de dispariție

Conducerea Muzeului Țării Crișurilor (MTC), custode al rezervației unice în Europa cunoscută ca Lacul cu nuferi, a solicitat luni, într-o conferință de presă, intervenția Ministerului Mediului și a Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru a fi luate măsuri urgente menite să prevină dispariția acestui ecosistem ocrotit prin lege, situație în care România ar putea să fie sancționată de către Comisia Europeană.

Zăcământ de apă geotermală, valorificat de municipalitatea orădeană, printr-un proiect norvegian

Zăcământul de apă geotermală din zona Universității Oradea va fi folosit într-un proiect al Primăriei Oradea pentru producerea agentului termic necesar mai multor instituții din zona campusului universitar.

Centru de excelență în ospitalitate, proiect cu finanțare europeană destinat mediului rural

Primul Centru de excelență în ospitalitate s-a înființat la Oradea, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, care își propune dezvoltarea resursei umane din mediul rural, prin calificarea, gratuit, a unui număr de 1.000 de persoane din mediul rural, din cinci regiuni de dezvoltare ale României.

Prefectul județului Bihor este nemulțumit de firma care reabilitează DN 76 Oradea-Deva

Patronul SCT București nu își plătește subcontractorii și angajații, deși firma sa a primit chiar un avans pentru lucrările de reabilitare a DN 76 Oradea-Deva, a atras atenția miercuri prefectul județului Bihor, Claudiu Pop, în ședința Colegiului Prefectural. 

Consiliul Local al comunei bihorene Sânmartin a aprobat fuziunea cu municipiul Oradea

Consiliul Local al comunei Sânmartin, pe teritoriul căreia se află stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai, a votat luni hotărârile referitoare la proiectata fuziune a comunei cu municipiul Oradea, a anunțat Primăria Oradea.

Orădenii responsabili privind colectarea selectivă a deșeurilor au fost premiați de municipalitate

Cele mai responsabile asociații de proprietari și orădeni care locuiesc la case au fost premiați, joi, la finalul unei campanii de conștientizare privind colectarea selectivă a deșeurilor, organizată de către Primăria Oradea, SC Eco Bihor SRL, SC RER Ecologic Service SA și Eco-Rom Ambalaje SA. 

Cele mai vechi urme de pași umani se află în Munții Apuseni, în peștera Ciur Izbuc

Cele mai vechi urme de pași umani descoperite până acum în Europa se află în România. Peștera Ciur Izbuc, din Muntii Apuseni, a conservat perfect amprentele unui grup de oameni preistorici. Speologii le-au găsit încă din 1965, însă abia acum, cu noile tehnici de datare cu carbon, s-a stabilit că sunt vechi de 36.500 de ani.

Alte știri: 3 2 1

 


laAnunt.ro     |     eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro     |     la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro     |     la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro     |     la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro     |     la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro      |     la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slatina.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro     |     la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015